Gl. Holtegaard cider

På Gl. Holtegaard er Laurits de Thurahs barokhave fra 1756 blevet retableret. Efterhånden som de henved 400 historiske frugttræer vokser til vil de give et stort afkast af bl.a. æbler. Gl. Holtegaard har taget forskud på glæderne og æbler fra haven indgår nu i en danskproduceret kvalitetscider. Det er cider fremstillet i samme kvalitetsniveau som de bedste franske cidre fra Normandiet. Den afkølede drik egner sig som aperitif og som ledsager til frokost og middage. Cideren kan købes i museumsbutikken og i restauranten Spiseriet på Gl. Holtegaard.

Læs om Gl. Holtegaard på http://www.glholtegaard.dk/.

Pressen skrev:

“Fin, sprød og saftig smag, som er indbegrebet af friske æbler. Dejlig mundrensende tørstslukker.”
6 af 6 stjerner, Morten Iversen, 24timer, 8. januar 2008

“Exceptionel perle fra danske Pomona Cider. Denne vildt friske cider er brygget på æbler fra de 400 historiske frugttræer i haven ved Gl. Holtegaard. Hvilken renhed – masser af fuldmodne æbler i både bouquet og eftersmag. Samtidig er bouqueten raffineret vinøs. Den har det hele. En cider, som får én til at længes efter en romantisk frokost i det grønne.”
6 af 6 stjerner, Ole Madsen, Ekstra Bladet, 6. november 2007

“Flot Sauternesagtig. Let perlende. Meget klar. Næsten som en Chablis. Fin og raffineret duft. Kernehus, modent. Meget lækker smag. Meget mere æble – flere nuancer. Som friskpresset most. Let sødme. Frisk æble i eftersmag. Til desserter, ikke voldsomme. Til fisk, eksotiske retter. Har det hele. Til aperitif. Frugt-dessert. Til meget – også sommermad.”
Smag & Behag, oktober 2006, bedste danske cider og nr. 3 sammenlagt i test af 19 cidere. 29 ud af maximalt 40 points.

“Gl. Holtegaard cider med frugt fra Gl. Holtegaards historiske æblehave med egen etiket er i særklasse.”
Hædersdiplom, Slow Food…dansk Kulinarisk Guide, Danmark 2007-08