Fremstillet af rene råvarer af god kvalitet

Æblerne skylles med vand, formales til pulp i en mølle og presses derpå til most i en presse. Æblemosten tilsættes sukker og gæres med en udvalgt gærkultur, der giver Pomona cider den aromatiske karakter og samtidig bevarer smagen af friske æbler. Ved gæringen omdanner gæren æblernes indhold af sukker og det tilsatte sukker til alkohol og kulsyre. For at blødgøre æblernes skarpe syrlighed lagres cideren med en udvalgt mælkesyrekultur. En yderligere afrunding af smagen opnås ved at tilsætte ugæret æblemost. Til sidst filtreres cideren, tilsættes mere kulsyre og tappes på flasker, som pasteuriseres.

Til Pomona cider anvendes danske spise- og madæbler af sorter som Ingrid Marie, James Grieve, Gloster, Rogers Mac-Intosch, Golden Delicious, Mutsu, Belle de Boskoop, Gråsten og Ingbo. Danske æbler er mere sure end de tilsvarende udenlandske æbler og samtidig mere aromatiske. Hovedparten af leverandørerne af æbler er fra Fyn, hvor jordbund og klimaforhold er specielt velegnet til frugtavl.

Vores mål er at behandle råvarerne så nænsomt som muligt – kun derved opnås den friske og aromatiske cider. Derfor bruger vi ikke koncentreret æblemost og vi tilsætter heller ikke aroma, farve eller konserveringsmidler.

Sorter

Belle de Boskoop

Belle de Boskoop er en madæblesort fundet i 1856 ved byen Boskoop i Holland. Æblet har fast kød med en syrlig smag og kan også anvendes som spiseæble. Sorten dyrkes i Danmark og er velegnet til cider pga. dens syrlighed.

Gloster

Gloster er en spiseæblesort fremdyrket i 1951 ved Hamburg i Tyskland. Gloster er en krysning mellem Red Delicious og Glockenapfel. Æblet er rødt og har sprødt kød med en god aroma. Gloster kan også anvendes som madæble.

Ingrid Marie

Ingrid Marie er en spiseæblesort fundet omkring 1910 i Høed Skole på Vestfyn af lærer Madsen. Da æblerne blev gode, opkaldte han æblet efter sin afdøde datter Ingrid Marie. Modersorten har sandsynligvis været Cox Orange. Æblet er saftigt med en god aroma og sorten dyrkes meget i Danmark.